Meters maken bij de (Ba)touwtjeswedstrijd

Op Hemelvaartsdag werd de (Ba)touwtjeswedstrijd gespeeld. In deze nieuwe 9 holes funwedstrijd kreeg elke deelnemer een stuk touw mee, dat in meters overeenkwam met de 9 holes playing handicap.  In totaal 36 deelnemers gingen de baan in, met wisselende lengtes touw. De drie winnaars hadden dankzij de tactische inzet van hun touw de hoogste scores behaald. Zij gingen uiteraard trots op de foto:

V.l.n.r.: Huib Telleman (2e prijs), Richard Veenstra (1e prijs), Peter Hoevers (3e prijs)

Het volgende stukje is van de hand van de winnaar van deze wedstrijd, Richard Veenstra.

Op Hemelvaartsdag heb ik meegedaan aan de (Ba)touwtjes-wedstrijd. Dat is een 9 holes Stablefordwedstrijd, waarbij alle deelnemers een stuk touw meekregen. Met dit touw kon je de ligging van je bal verbeteren door een stuk van je touw af te knippen van dezelfde lengte als de afstand waarmee je de ligging van de bal verbeterde. Daarmee kon ik in veel gevallen met één à twee meter touw een bogey omzetten in een par, of een par omzetten in een birdie. En het gaf natuurlijk een boost om bij iedere hole een leuke score te maken. 

Dankzij het mooie weer en mijn prima flightgenoten was het al met al een zeer geslaagde dag. Dat ik ook nog de eerste prijs behaalde, was voor mij de kers op de taart. 

Kortom, de (Ba)touwtjeswedstrijd is een hele leuke funwedstrijd die ik iedereen kan aanbevelen. Het is de moeite waard om er de volgende keer voor in te schrijven. 

Richard Veenstra

Meer nieuws­berichten

Clubladder De Batouwe

Uitslagen ronde 3 Wedstrijden ronde 4 Wedstrijdverslagen Doe ook mee aan deze leuke matchplaywedstrijden. Je kan zelf kiezen hoe vaak je...

Lees meer

Koppeltjeswedstrijd

Op tweede pinksterdag werd de Koppeltjeswedstrijd gespeeld (niet te verwarren met de Koppelrondes!). Dertig teams van twee personen gingen...

Lees meer