NGF-competitie

De competitiewedstrijden op De Batouwe worden gespeeld op de lussen Peren- en Appelgaard.

NGF-competitie

Ieder voorjaar organiseert de Nederlandse Golf Federatie de NGF-competitie. Deze competitie is een serie Matchplay wedstrijden voor clubteams, bestaande uit amateurgolfers. De oorsprong hiervan ligt in 1924. Er spelen tegenwoordig meer dan 2400 teams mee in deze competitie. De wedstrijden bestaan veelal uit singles en dubbelspelen. De singles worden gespeeld in de spelvorm Matchplay, de dubbels veelal in Foursome en Greensome. GV De Batouwe speelt met ongeveer 20 teams mee in deze competitie in de categorieën Jeugd, Dames, Heren, Dames Senioren, en Heren Senioren.

Informatie voor bezoekende teams

In de week voorafgaande aan de competitiewedstrijd stellen wij spelers van de deelnemende team(s) in de gelegenheid om op basis van wederkerigheid van maandag tot en met donderdag tegen gereduceerd tarief (€ 50) een oefenronde te spelen op de lussen Peren- en Appelgaard. Op vrijdag en zaterdag is het tarief € 53. Voorspelen op zondag is niet mogelijk.

Voor het reserveren van een starttijd neemt u contact op met de receptie van onze baan.

Jeugdcompetitie

Jeugdcompetitie en Jeugd C-competitie

De Jeugdcompetitie wordt gespeeld op de lussen Peren- en Appelgaard. De Jeugd C-competitie vindt plaats op de Kersengaard.

Voor de wedstrijd worden de spelers in de gelegenheid gesteld om op de driving range in te slaan. Muntjes voor de ballenautomaat worden ter beschikking gesteld. Op De Batouwe stellen wij het niet op prijs dat ouders of begeleiders (pro’s en coaches) in de baan achter de spelers aanlopen. In overleg is er voor begeleiders de mogelijkheid om achter de laatste wedstrijdflight aan in de buffer te lopen.

Wij stellen voor dat een kleine lunch voor alle spelers en één begeleider, na afloop van de wedstrijd op basis van wederkerigheid wordt verstrekt.
In de week voorafgaande aan de competitiewedstrijden stellen wij spelers van de teams in de gelegenheid om op basis van wederkerigheid een oefenronde tegen gereduceerd tarief (€ 15,-) te spelen. In het weekend kunnen wij alleen starttijden aanbieden vóór 10.00 uur en ná 15.00 uur.