Veelgestelde vragen

Denk je dat je het leuk zou vinden om te golfen? Wil je weten wat De Batouwe doet voor de jeugd? Heb je vragen over beginnen met golflessen? Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Deze helpen je vast al een eind op weg!

Ik wil komen golfen, moet ik jeugdlid zijn?

Nee hoor. En als je niet ouder bent dan 24 jaar betaal je heel weinig om te komen golfen. Klik hier voor alle tarieven van de golfbaan en klik hier voor de tarieven voor jeugdleden.

Ik wil golfles, moet ik jeugdlid zijn?

Nee hoor. Je kunt gewoon een afspraak maken met één van de golfpro’s. Je rekent direct met hen af. Voor jeugdleden worden er ook groepslessen georganiseerd die niet alleen leuk maar ook heel voordelig zijn.

Tot welke leeftijd ben je ‘jeugd’ op De Batouwe?

Je bent jeugd voor De Batouwe als je maximaal 24 jaar bent. Vanaf je 25ste ben je regulier lid en betaal je het reguliere lidmaatschap. Er is een uitzondering op deze regel. Dat zie je bij de volgende vraag.

Ik ben 25 en studeer nog, blijf ik dan jeugdlid?

Ja, als je na je 24ste nog met een voltijds studie bezig bent, dan blijf je zolang je studeert, tot en met je 30ste jaar jeugdlid.

Wat kost golfen voor jeugd?

Verrassend weinig! Klik hier voor de tarieven.

Ik wil jeugdlid worden of een kind opgeven als jeugdlid. Hoe doe ik dat?

Gebruik daarvoor het aanmeldformulier dat je hier kan vinden. Vul het in en stuur het op naar het secretariaat van de golfvereniging: secretariaat@debatouwe.nl.

Wat doen jullie voor jeugd op De Batouwe?

Golfvereniging De Batouwe heeft diverse commissies, waaronder de Jeugdcommissie. Deze vrijwilligers organiseren van alles voor de jeugd: voordelige groepslessen, funwedstrijdjes, prestatiewedstrijden en toernooien. Je wordt per e-mail uitgenodigd voor deze activiteiten. Lees er meer over in de flyer.

Kan ik een keer een proefles meedoen?

Jazeker. Stuur een e-mail naar jeugdcommissie@debatouwe.nl en geef daarin je leeftijd en golfervaring aan. We nemen dan contact op om een afspraak te maken voor 1 of 2 proeflessen.

Wat kan ik als ouder doen?

Als we leuke dingen willen doen voor de jeugd dan hebben we daar vaak extra handjes voor nodig. Een paar keer per jaar organiseren we parcours en wedstrijdjes bijvoorbeeld en we verwachten van de ouders dat ze bij toerbeurt helpen met bijvoorbeeld het begeleiden van een spelonderdeel of het meelopen met een flight.

Onthoud: hoe meer ouders meehelpen, hoe minder vaak je nodig bent! Wil je meer doen en op vaste tijden de jeugd begeleiden? Dan kun je ook Jeugdcoach worden. Je leest alles over Jeugdcoach worden op deze pagina.

Hoe kom ik aan golfspullen?

Als je het gewoon een keer wilt komen proberen, dan kun je van ons een golfset lenen. Zorg wel voor platte schoenen met profiel. In de shop in het clubhuis zijn golfspullen te koop, maar niet zoveel voor jeugd. Daarvoor kun je beter bij de grotere golfwinkel terecht, zoals Jumbo Golf of Golfplaza. Ook tweedehands is er voldoende te krijgen; kinderen groeien immers nog. Onderling wordt er bij De Batouwe ook wel eens een en ander doorgeschoven!

Baan, golfpro, vereniging, restaurant, hoe zit dat nou?

De golfbaan, het golfcomplex met de holes, oefenfaciliteiten en het clubhuis is van een bedrijf, de ‘BV’ Golfcentrum De Batouwe. Op het complex is een vereniging actief, Golfvereniging De Batouwe. De vereniging wordt door vrijwilligers draaiende gehouden.
Golfcentrum en Golfvereniging zijn dus niet hetzelfde, ook al lijkt het soms zo. De vereniging betaalt speeltijd aan de BV, dat is geregeld via het lidmaatschap en dat hoef je dus niet meer apart te betalen.
De vereniging heeft een aantal commissies van vrijwilligers die helpen met organiseren. Voor de jeugd is dat de Jeugdcommissie.
Op het golfcentrum zijn golfpro’s actief. Zij verzorgen lessen en clinics. Zij werken zelfstandig en worden soms ingehuurd door de BV en de vereniging.
De horeca in het clubhuis is van het Golfcentrum.