Waarom lid worden?

Golfen, zo vaak als je wilt, op een 27-holesbaan met A-status, waar praktisch altijd een starttijd is. De Batouwe is een afwisselende en uitdagende baan, geschikt voor iedere speler: jong, oud, beginnend of ervaren. 

Golfvereniging De Batouwe is een gezellige vereniging. Nieuwe leden worden uitgenodigd voor een kennismakingsbijeenkomst (inclusief een rondje 9 holes voor de ‘fun’) waarbij je meer te weten komt over de vereniging en je andere leden leert kennen.  Zo voel je je al snel thuis.

Geen vast golfmaatje? Via de Koppelrondes kom je snel in contact met andere recreatieve spelers. Of schrijf je in voor de Golfladder. Ook word je van harte uitgenodigd mee te doen aan allerlei soorten wedstrijden, van competitieve clubkampioenschappen tot gezellige funwedstrijden.

Andere voordelen van je lidmaatschap 

Als lid van Golfvereniging De Batouwe geniet je van de voordelen van de Club van 27. Dit is een initiatief van zeven 27-holes golfbanen/verenigingen om tegen een aantrekkelijk tarief op elkaars banen elders in Nederland te kunnen spelen.

Leden ontvangen verder tweemaal per jaar het magazine GOLF.nl, vallen onder een collectieve aansprakelijkheidsverzekering van de NGF en kunnen een gratis account voor De Golf Academie aanmaken.

 

Kosten lidmaatschap

Bij inschrijving is eenmalig inschrijfgeld verschuldigd (jeugd uitgezonderd). Daarnaast betaal je de speelrechtvergoeding, de verenigingscontributie en de NGF-bijdrage.  Het is mogelijk om in termijnen (10 x in februari t/m november) te betalen. Hiervoor wordt een toeslag van € 50 per factuur gerekend.

Aanmelden voor het lidmaatschap kan door het insturen van het ingevulde en ondertekende aanmeldingsformulier, dat bovenaan deze pagina is te downloaden.
Na betaling ben je speelgerechtigd en ontvang je het taslabel met jaarsticker.

Het lidmaatschapsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Echter, nieuwe leden kunnen maandelijks toetreden. De speelvergoeding wordt dan berekend over de resterende maanden van het jaar. Het lidmaatschap wordt altijd aangegaan tot einde kalenderjaar en automatisch verlengd, tenzij voor 1 december van het lopende jaar schriftelijk is opgezegd.

Lidmaatschapsvormen

Er zijn diverse lidmaatschapsvormen:

  • Basislidmaatschap: lidmaatschap met onbeperkt speelrecht (er geldt een korting voor 65-plussers en gezinsleden).

  • Jeugd: lidmaatschap met onbeperkt speelrecht. Er zijn 3 jeugdcategorieën (jeugd t/m 12, 13 t/m 18 en 19 t/m 24 jaar). Studenten tot 30 jaar betalen hetzelfde als de oudste jeugdcategorie.

  • 9-holeslidmaatschap: lidmaatschap met beperkt speelrecht van 9 holes. Als je toch een enkele keer 18 holes wilt lopen (bijvoorbeeld in een wedstrijd), dan reken je in de shop een greenfee voor 9 holes af (tegen commercieel tarief). Het 9-holeslidmaatschap is met name bedoeld voor leden die fysieke beperkingen ondervinden en geen 18 holes aankunnen, of leden die minder tijd kunnen of willen vrijmaken om te golfen. 

Als lid ben je altijd welkom op de driving range en de oefenfaciliteiten. Ook kun je er voor kiezen les te nemen bij een van de ervaren golfprofessionals.  Neem voor meer informatie over lidmaatschapsvormen contact op met het secretariaat.

Wekelijkse activiteiten

  • de Heerenochtend op maandag
  • de Damesochtend op dinsdag
  • de MIXwoensdagochtend 

Kijk eens in de jaarkalender welke wedstrijden er nog meer zijn en welke je leuk vindt om aan mee te doen.

Liever eens met eigen vrienden golfen? Een vriend(in)/kennis mag maximaal 10 keer per jaar (door een lid) geïntroduceerd worden. Hij/zij betaalt dan een gereduceerd greenfeetarief. Zie hiervoor de greenfeetarieven.

Omzetting, duur en beëindiging van het lidmaatschap

Opzegging dient schriftelijk, bij voorkeur per e-mail aan het secretariaat, gedaan worden vóór 1 december. Na opzegging en mocht je op enig moment weer lid willen worden, dan is opnieuw het inschrijvingsgeld verschuldigd.

De omzetting van het huidige lidmaatschap naar een andere lidmaatschapsvorm kan alleen per 1 januari en dient vóór 1 december van het voorafgaande jaar aangevraagd te worden.