Battle of the Sexes 2024

Zaterdag 6 april was een prachtige lentedag: droog en bijna zomers warm, met een temperatuur van 23°, een record voor de tijd van het jaar! We hadden een mooie opkomst voor deze Greensome wedstrijd waarin de mannen het opnamen tegen de vrouwen, met maar liefst 34 teams waarvan twee extra mannenteams.

Er werd gestreden om de bokaal ‘Battle of the Sexes’, die vorig jaar met een ruime overwinning door de heren werd veroverd. Toen werd door iedereen van blauw afgeslagen, en dat bleek achteraf, ondanks de handicapverrekening, niet zo eerlijk.

Dit jaar moest het daarom anders: de mannen speelden van geel en de dames van rood.
Nou, en anders werd het, want na afloop bleek de puntentelling toch wat ingewikkelder dan gedacht. Bij de wedstrijdtafel lag een formulier met voorbeeld, waarin alle gewonnen en gehalfde holes meetelden. Achteraf bleek dus dat alleen de gewonnen holes meetelden.

Er waren prijzen voor de teams die de meeste holes hadden gewonnen: dit waren José en Sylvia bij de dames; Aart en Pieter bij de heren. De aanmoedigingsprijs ging naar René en Rens; hopelijk kunnen ze volgend jaar tegen een damesteam strijden?

Bij de einduitslag bleken drie partijen gehalfd, vier gewonnen door de dames en negen door de heren. Hierdoor hebben de heren dit jaar opnieuw de bokaal gewonnen!

Na afloop werd een groepsfoto gemaakt van alle deelnemende dames en vervolgens van de heren , met op de voorgrond teamcaptain Hugo Dasbach met de bokaal.

Namens de Weco, Teus

Meer nieuws­berichten

Clubladder De Batouwe

Uitslagen ronde 3 Wedstrijden ronde 4 Wedstrijdverslagen Doe ook mee aan deze leuke matchplaywedstrijden. Je kan zelf kiezen hoe vaak je...

Lees meer

Koppeltjeswedstrijd

Op tweede pinksterdag werd de Koppeltjeswedstrijd gespeeld (niet te verwarren met de Koppelrondes!). Dertig teams van twee personen gingen...

Lees meer