Bestuur-commissiewedstrijd 10|9|23

Rijdend tussen de fraaie Peren- en Appelgaarden gingen we dan toch maar mooi op weg naar de jaarlijkse Bestuur-commissiewedstrijd. Misschien wel een ietwat te zonnige zondag waarop zelfs de vogels alle aanwezige schaduwplekken moesten hebben opgezocht, want ik kon er geen een ontdekken. Ik dacht nog even aan dit mogelijk slechte voorteken voor de broodnodige birdies, maar angst is natuurlijk een slechte raadgever.

Om 14.30u stonden alle teams monter op de juiste teebox en kon de wedstrijd op Peren en Appel starten. Door de hoge temperatuur, boven de 30 graden, was de Texas-Scramble ingekort tot 9 holes, wat achteraf gezien een wijs besluit was.

Opeens kreeg ik visioenen over hoe Vincent zich moet hebben gevoeld in de Zuid-Franse, zonovergoten velden, werkend aan zijn meesterwerken. En dan te bedenken dat hij het zonder het heerlijke ijsje moest stellen dat ons werd aangeboden. Onze flight kreeg het aangeboden net nadat we een birdie hadden gemaakt. Het werd als beloning dubbel en dwars gewaardeerd.

Aan de uitslagen te zien zijn er lang niet overal meesterwerken gemaakt en hebben de birdies zich goed schuil weten te houden, maar op het terras was de sfeer opperbest en dat is waar het bij deze wedstrijd om gaat. De goede en zorgvuldige voorbereiding van de wedstrijdleiding heeft haar doel bereikt, waarvoor hulde.

Voordat de prijsuitreiking werd verricht, werd namens het bestuur gevraagd om applaus met passende beloning voor twee hele bijzondere verrichtingen.

Als eerste werden de spotlights gericht op het team van Dames Zondag 2. Dit is het team dat ongeslagen kampioen is geworden en daarmee dit jaar het enige kampioensteam werd van De Batouwe. Het boeket witte rozen was een welverdiende blijk van waardering, evenals de promotie tot Dames Zondag 1 voor het komend jaar.

Als tweede bijzondere verrichting werd de spotlight gericht op Wijnand Eissens voor zijn veeljarige inspanningen als consul Old Grand Dad. Het goede nieuws is dat er een aimabele opvolger is gevonden in de persoon van Bart Staal.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking.

Eerste prijs op Peren, met 27 stablefordpunten, was voor het team van Mark Brouwer, Marja Alofs, Teus Groenestein en Yvonne de Graaff.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_5634.jpg

Eerste prijs op Appel, eveneens met 27 stablefordpunten, was voor het team van Herman van de Pasch, Richard Veenstra, Astrid Ridderbos en Rinie van Oijen.

Tot slot was er een tweede prijs voor het beste tweede team, en die was met 25 stablefordpunten voor het team van Willem van Zuilekom, Antoinette Janssen en Petra Vette.

De commissie die deze wedstrijd won, was het bestuur, een overwinning die het bestuur sinds de jaren negentig van de vorige eeuw niet meer had behaald.

Aansluitend was er een BBQ waarvan velen hebben genoten. Een  mooie afsluiting van een hele gezellige dag.

Bestuur en alle winnaars gefeliciteerd en dank aan eenieder die heeft bijgedragen aan deze mooie jaarlijkse traditionele wedstrijd, waarmee het bestuur zijn waardering uitspreekt voor al het werk dat door onze vrijwilligers wordt gedaan.

Herman van de Pasch

Meer nieuws­berichten

Winnaars Wintercup 3 februari

De winnaars van de 18-holeswedstrijd van 3 februari gingen op de foto. De prijswinnaars waren:1e plaats: Erik Kooij (midden)2e plaats:...

Lees meer