Charles de Klerk en Astrid Ridderbos Clubkampioenen Matchplay 2024

Afgelopen weekend vonden onder redelijke weercondities de Clubkampioenschappen Matchplay plaats. De greenkeepers hadden extra aandacht aan de baan besteed om te zorgen dat de baan in goede conditie was om te spelen. Na de eerste dag met soms spannende en andere minder spannende achtste en kwartfinales, ging het zondag tussen de laatste vier om de verdeling van de prijzen.

Bij de dames moesten Astrid Ridderbos en Annemiek Krielaart door tot de 20e (!) hole om de eindstand te bepalen in de halve finale, die Astrid uiteindelijk op Peren 2 wist te winnen. De andere halve finale werd tussen Margreet Prager en Sylvia Veenstra beslecht op hole 17, in het voordeel van Margreet.

Bij de heren waren de halve finales minder bloedstollend en wist Charles de Klerk van Russell Spencer te winnen en Rutger Klein van Geert Buitink. Helaas viel er af en toe een flinke bui, maar daar lieten de spelers zich niet door afschrikken en gelukkig scheen daarna dan ook vaak weer de zon.

In de middag weer vol goede moed de baan in voor de finales en derde/vierde plaatsen. Bij de dames wist Sylvia een knappe prestatie neer te zetten door Annemiek te verslaan en zo derde te worden. In de finale moest Margreet de winst aan Astrid laten, die hiermee voor de tweede keer op rij het Matchplay kampioenschap won. Een mooie prestatie van beide dames!

Bij de heren deed Geert Buitink het goed in de strijd om de derde/vierde plaats door Russell Spencer te verslaan en derde te worden. En eigenlijk wel volgens de verwachting van iedereen sleepte Charles de Klerk door winst op Rutger Klein, die ook goed speelde, voor maar liefst de vijfde keer (!) op rij de eerste plaats bij de heren in de wacht. Over knappe prestatie gesproken…. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Meer nieuws­berichten

Geslaagde Avond4Daagse

>>Lees hier het verslag dat winnaar Rodri Laisina schreef. Ook vind je daar de totale uitslag en de foto's. Rodri Laisina aan het woord na...

Lees meer