Clubconsul Handicart

Op de Batouwe zijn tien Handicarts beschikbaar! De greenkeepers en marshals verzorgen het dagelijks onderhoud en bedrijfsklaar houden van de Handicarts. De huidige Clubconsul Handicart (tevens een van de marshals) is Jack Cardol.

Stichting Handicart

De Stichting Handicart bestaat sinds 1983. Het doel van deze stichting is om de tijdelijk of permanent minder valide golfspeler of speelster in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. En dat niet alleen op de homecourse, maar ook op veel andere banen in Nederland. De stichting stelt hiertoe in overleg met het verenigingsbestuur op vrijwel iedere baan één of meer Handicarts (ook wel buggy’s genoemd) gratis ter beschikking. Ruim 18.500 pashouders maken gebruik van een netwerk van 115 Nederlandse golfbanen met in totaal meer dan 650 Handicarts.

Op De Batouwe verzorgen de greenkeepers en marshals het dagelijks onderhoud en bedrijfsklaar houden van de Handicarts. De kosten van aanschaf en onderhoud van de Handicarts worden mogelijk gemaakt door:

 • Donaties (dit is de belangrijkste bron van inkomsten; iedereen kan donateur worden);
 • Gebruikersbijdragen;
 • Legaten en schenkingen.

Gebruikersbijdragen

 • De bijdrage voor een persoonsgebonden Handicartpas bedraagt € 10 per jaar;
 • Houders van een persoonsgebonden Handicartpas betalen € 6 per ronde van 9 of 18 holes voor het gebruik van de Handicart, ongeacht of zij alleen of samen met een andere pashouder de golfronde spelen.
 • Een inzittende die geen pashouder is en meerijdt met een pashouder, betaalt € 10 per ronde van 9 of 18 holes.

Dit zijn landelijk geldende tarieven, vastgesteld door de Stichting Handicart. In principe kunnen de Handicarts twee keer per dag worden ingezet. Dit lukt alleen als zij voor 10.00 uur ingezet zijn (liefst met dubbele bezetting). Vanaf ongeveer 13.00 – 14.00 uur zijn ze dan opnieuw beschikbaar.

Handicart App

Voor de smartphone is er een Handicart App te downloaden in de App Store of in Google Play. Stichting Handicart zorgt ervoor dat je via deze app je Handicartpas ontvangt. Handig, want je hebt dan geen pasje meer nodig en de telefoon draag je waarschijnlijk altijd bij je. De registratiekosten hiervoor zijn € 6; wil je zowel een pas én de app, dan betaal je in totaal € 12 per jaar.

Aanvraag Handicartpas

Voor het aanvragen van een Handicartpas kun je via onderstaande knop een formulier downloaden. Ook bij de Clubconsul of de receptie kun je een formulier verkrijgen. Op dit formulier dient een arts te verklaren dat de aanvrager of aanvraagster naar zijn of haar oordeel niet in staat is lopend een ronde te golfen. Het formulier en een pasfoto dienen bij de receptie te worden ingeleverd t.a.v. de Clubconsul Stichting Handicart. In de regel wordt dan door de Stichting Handicart een Handicartpas met een maximale looptijd van 2 jaar afgegeven.

Bij korte blessures bestaat ook de mogelijkheid via de Clubconsul een tijdelijke Handicartpas aan te vragen, eveneens op basis van de verklaring van een arts. Hiervoor is geen pasfoto nodig.

Reserveren Handicart

 • Geef bij aanmelding voor een wedstrijd aan dat je een Handicart nodig hebt, zodat de wedstrijdcommissie een goede indeling kan maken.
 • Als je vrij wilt golfen, houdt er dan rekening mee dat je vóór 10.00 uur of ná 14.00 uur moet starten. Dit geldt ook voor greenfeespelers. Een Handicart die pas om 11.00 of 12.00 uur ingezet wordt, is die dag maar één keer te gebruiken.
 • Er worden zoveel mogelijk 2 personen per Handicart ingedeeld (wedstrijden): tot 10.00 uur zijn er voldoende flights, zodat je niet steeds met dezelfde medegebruiker hoeft te spelen.
 • Reserveren van een Handicart is alleen mogelijk als je daadwerkelijk van plan bent op die dag te spelen; vooraf reserveren en later bepalen of je er echt gebruik van maakt is niet toegestaan. De receptie moet een reële planning kunnen maken.
 • Bij veroorzaakte schade dien je dit te melden bij de receptie, zodat de kosten op de veroorzaker (of diens WA-verzekering) verhaald kunnen worden. Indien een gebruiker zich hier niet aan houdt, kan voor deze persoon niet meer voor de beschikbaarheid van een Handicart worden ingestaan.