John Terlingen grote winnaar Die Hard Challenge 2023

Zondag 13 augustus vond de traditionele Die Hard Challenge plaats, waarin de echte golffanaten zich over 36 holes konden meten met elkaar. Vanaf zondagochtend 07.00 uur meldden de deelnemers zich op ons complex. Ook voor De Batouwe even wennen om op dit vroege uur wedstrijdgolfers in de baan te hebben: Horeca en receptie nog gesloten en sproeiers aan op de putting green en de greens op de holes. Daarom met recht een “koude” start voor de eerste flights. Gelukkig kon het probleem met een telefoontje naar onze hoofdgreenkeeper gauw worden opgelost. De koffie moest helaas op zich laten wachten.

Met voldoende ballen in de tas en vol goede moed gingen de flights van start op Kersen 1 om vervolgens via de Peren en de Appels in de middag uiteindelijk af te sluiten op wederom de Kersen.

Geen genade voor de spelers: geen handicarts/buggy’s, full strokeplay, voor de heren van wit en voor de dames van blauw, dus maximale lengte en als het even kan ook gewoon waardeloos weer. Dat laatste viel een beetje tegen. Tussen de 8 en 9 uur (!) deden de spelers over de vier lussen. Scores die varieerden van een prachtige birdy tot 13 slagen (op Peren 8, wie kent het niet…) en bij menigeen een behoorlijk gat in de voorraad ballen….

Een zeer vermoeiende maar leuke dag, daar was iedereen het wel over eens. De binnenkomst op Kersen 9 met je collega spelers als dankbare en luidruchtige toeschouwers werd alom gewaardeerd en ontlokte bij menig speler/speelster een professioneel knikje of ander gebaar van waardering. Op het terras wachtte een koel biertje/wijntje en de onvolprezen bitterballen.

Uiteindelijk bleek John Terlingen de vier lussen met de minste slagen te hebben doorlopen. Zijn netto score (aantal daadwerkelijke slagen minus zijn handicap) gaf hem een prachtige score van 144 ((71 slagen over de Kersen/Peren en 70 slagen over de Appel/Kersen). Zijn continuïteit gaf de doorslag ten opzichte van de nummer twee, Mario Wakker, met 144 slagen. Marjolein Sprangers werd met 147 slagen derde. Een prachtige prestatie.

Een bijzondere vermelding is het waard om te vermelden dat John ook met de beste bruto score de vier lussen wist te bedwingen. In totaal had hij slechts 168 slagen nodig. (Hoeveel ballen vermeldde hij niet…), maar dit is toch wel heel knap!

Meer nieuws­berichten

Clubladder Batouwe

De eerste ronde in de Clubladder op De Batouwe zit er op. Zie hieronder de uitslagen: De wedstrijden voor de volgende ronde (tot 28...

Lees meer