Openingswedstrijd Damesdinsdag

Zoals elk jaar wordt de openingswedstrijd van de dames gehouden op de laatste dinsdag van maart. We hadden geluk! Na een erg onrustig en koud weekend waren de weergoden ons dinsdag de 26ste goed gezind.

Hoewel de baan qualifying is, liep het nog niet van een leien dakje. Hier en daar was de baan zwaar, hoorde ik tijdens de nazit. Verder alleen maar voldane dames, met het gevoel dat het zomergolfseizoen echt van start is gegaan. Dames die afhankelijk zijn van een buggy hadden de pech dat buggy’s nog niet waren toegestaan. Gelukkig hebben deze dames wel 9 holes kunnen lopen en lukte het Marja Alofs om een mooie ‘split-the-farway-prijs’ in de wacht te slepen! Well done!

The neary werd door Marleen Doove in de wacht gesleept. Ze moest nog wel even uitfigulieren wát ze gewonnen had. Helaas geen kurken van flessen wijn, maar boter-kaas-eieren met kurken.

Voor de overige deelneemsters waren er ook mooie prijzen te winnen. Met een score van 44 punten is de eerste prijs gewonnen door het team van Tineke Groeneveld, Karin van Erven, Wilma van der Kley en Annemiek Krielaart. Volgens eigen zeggen heeft de toegepaste tactiek hen aan deze overwinning geholpen. Daarvoor waren soms ‘offers’ nodig, begreep ik.
Met slechts 1 punt verschil eindigde het team van Gail Groen, Marja Alofs, Judith Wijnbergen en Simone Hamerling als tweede. Hoeveel tactiek hierbij in de strijd is gegooid, hebben we niet vernomen. Het puntenaantal zat dicht bij elkaar, en met 42 punten sleepten Angeline Muijs van De Moer, Tonny Snoek, Helen van Herwijnen en Yvonne Elverding de laatste prijzen in de wacht.

Aansluitend waren we uitgenodigd voor de tweede Batouwe Ladies’ Night.  Hier was het gezelligheid troef. Dinsdagdames die er niet bij waren, hebben wat gemist!

Op naar de eerste Maandbeker op dinsdag 2 april. Door het lage aantal inschrijvingen van afgelopen seizoen is besloten de Maandbekerwedstrijden A en B samen te voegen. Een tip voor 18-holes damesleden: doe gewoon een keer mee! Ook  9-holes damesleden kunnen inschrijven. Bij 12 of meer inschrijvingen is er een wedstrijd, en anders gewoon gezellig met elkaar lopen.

Namens de Damescommissie,
Patty Platteel

Meer nieuws­berichten

Clubladder Batouwe

De eerste ronde in de Clubladder op De Batouwe zit er op. Zie hieronder de uitslagen: De wedstrijden voor de volgende ronde (tot 28...

Lees meer