Slotdag Heeren 30 oktober 2023

De week voorafgaand aan de slotdag van de Heeren was er één met veel regenbuien en een baan die gesloten was. Gelukkig was de baan de 30ste ‘gewoon’ open en kon de wedstrijd met ruim veertig spelers doorgaan. Dankzij een creatieve oplossing van de wedstrijdleiding konden ook de spelers met een handicart 18 holes spelen (twee maal Kersen). Ondanks eerdere voorspellingen viel nog de nodige regen, maar dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken. De teams streden met volle inzet om de overwinning op deze slotdag binnen te slepen.

Het team van Wim Lemmers, Erik van Vliet en Ivo Lauteslager ging er met de hoofdprijs vandoor. De tweede plaats was voor het team van Frans Bevers, Kees van de Leemkolk, Peter Dikker en Wim Langras en op de derde plaats eindigde het team van Albert Hol, Drees Klaassen, Henk Bijl en Ad Kalkers.

De ‘slag’ om de Neary werd gewonnen door Wim Bross, en het team van Albert Hol, Drees Klaasen en Ad Kalkers won de Leary.

V.l.n.r.: het winnende team, de winnaar van de Neary en de winnaars van de Leary

Na afloop werd met plezier teruggeblikt op het afgelopen zomerseizoen. De HeerenMaster en de BirdieMaster werden in het zonnetje gezet er werd afscheid genomen van Albert Hol als lid van de HeerenCommissie (zie apart nieuwsbericht).

HeerenMaster 2023

Theo Roeleveld werd met een totaal van 486 punten de winnaar van deze zomercompetitie, gevolgd door Gerard Vernooij en Cor Elverding met respectievelijk 483 en 474 punten. Deze scores zijn het totaal van de beste resultaten van 15 qualifying wedstrijden tijdens het zomerseizoen.

V.l.n.r.: De HeerenMaster 2023 Theo Roeleveld, gevolgd door Gerard Vernooij en Cor Elverding

Theo blikt terug op het afgelopen seizoen en zijn route naar de titel:

“Het begin van het seizoen  was niet goed, ik scoorde vrij slecht. De baan werd pas half april qualifying. Ik had een paar goede scores staan van begin vorig jaar die ik pas half mei kwijtraakte. Daarna ging mijn handicap omhoog, wat wel makkelijker speelt. Betere scores, maar nog niet super. Ik had toen niet het idee dat de scores echt goed gingen worden.

De verandering kwam op 1 juli, toen mijn bridgepartner Adri Vergeer lid werd. Wat kan je beter treffen dan nieuw te zijn en met iemand te kunnen spelen die al jaren lid is. Je gaat zelf ook anders spelen. Je wijst hem op problemen in de baan en hoe die te ontwijken. Vanaf die tijd speelden we minimaal drie keer per week, en dat betekende ook beter scoren. Door de hogere scores viel  ik ook regelmatig in de wekelijkse prijzen.

Half september had ik vijftien keer gespeeld en stond ik ineens vrij hoog op de ranglijst van de HeerenMaster. Daarna heb ik nog een paar slechtere scores weggewerkt, en half oktober stond ik bovenaan, met 3 punten voorsprong op Gerard Vernooij. De laatste wedstrijd speelden Gerard en ik in dezelfde flight en hadden we dezelfde score. Zo werd ik voor de derde keer onverwacht HeerenMaster.”

BirdieMaster 2023

De strijd om de BirdieMaster 2023 is gewonnen door Henk Bijl. Hij scoorde dit zomerseizoen maar liefst negen birdies. Op de tweede en derde plaats eindigden Pieter den Boeft en Koos Bink (niet op foto) met respectievelijk acht en zes birdies.

Een onderonsje van de wedstrijdleiders. Albert Hol reikte de Birdie 2023 uit aan Henk Bijl die op zijn beurt de tweede prijs uitreikte aan Pieter den Boeft.

Na deze huldigingen werd genoten van een heerlijk buffet in ons restaurant.

We kijken terug op een geslaagd zomerseizoen, mede dankzij de inzet en betrokkenheid van onze horecacrew, de greenkeepers en shopmedewerkers.

Veel dank en waardering voor jullie bijdragen aan de HeerenMaandagen deze zomer!

Inmiddels zijn de ‘spelregels’ voor het winterseizoen weer aan alle deelnemers verzonden. Op 6 november starten we vanaf 10.00 uur. We hopen dat de weersomstandigheden een mooie golfwinter mogelijk maken.

De HeerenCommissie

Meer nieuws­berichten

Clubladder De Batouwe

Uitslagen ronde 3 Wedstrijden ronde 4 Wedstrijdverslagen Doe ook mee aan deze leuke matchplaywedstrijden. Je kan zelf kiezen hoe vaak je...

Lees meer

Koppeltjeswedstrijd

Op tweede pinksterdag werd de Koppeltjeswedstrijd gespeeld (niet te verwarren met de Koppelrondes!). Dertig teams van twee personen gingen...

Lees meer