Super Champion Cup 2023

De uitslag van deze (uitgestelde) wedstrijd was als volgt:

1. Philomena Wijburg (36 punten)
2. Mario Wakker (34 punten)
3. Sander van den Burg (32 punten)

De winnares, Philomena, schreef het volgende verslag:

Zaterdag 23 maart 2024 werd de Super Champion Cup 2023 gespeeld. De oorspronkelijke datum voor deze wedstrijd was zaterdag 14 oktober, maar vanwege de slechte weersomstandigheden (baan dicht) was deze verzet naar het voorjaar. Helaas waren de weersvoorspellingen nog een graadje erger dan op 14 oktober 2023. Maartse buien met hagel, wind en een gevoelstemperatuur van 2 graden. Brrrrrrrr. Ik heb de hele week de weersverwachtingen in de gaten gehouden; helaas werd het weer daar niet beter van 😊.

Iedereen die een wedstrijd had gewonnen, was uitgenodigd om deel te nemen aan de Super Champion Cup. Het deelnemersveld bestond uit 16 spelers, met helaas een afmelding van Astrid Ridderbos wegens ziekte. Beterschap! Ik had eigenlijk meer deelnemers verwacht. Het is namelijk een hele leuke wedstrijd om het golfseizoen mee af te sluiten.

Na het ophalen van mijn kaart en de “veel plezier en fijne wedstrijd”-wensen van Gail en Mark toch maar een paar ballen ingeslagen en wat geput. Om 10.24 uur mocht ik starten op Peren 1 met Boetje Selanno en John Terlingen, waarbij we de hoop uitspraken dat we het droog mochten houden en elkaar veel plezier toewensten na het maken van een paar fijne afspraken (direct het aantal slagen noemen na uitholen en niet aan mij te zeggen hoeveel punten of slagen ik heb en of ik goed loop). John vroeg of hij het ook niet mocht zeggen als ik een mooie afslag had: dat hoeft niet, maar mag wel 😊.

Bij de eerste afslag was ik al meteen onder de indruk van de afslag van beide heren en nam ik mijzelf voor me niet te laten verleiden om ook zo ver proberen te slaan. Na het uitholen op Peren 1 was de eerste spanning er een beetje af en hebben we fijn gespeeld: niet hoeven zoeken, niet hoeven wachten en geen dringende spelers achter ons. We liepen heerlijk relaxed door en ik probeerde in mijn eigen bubbel te blijven met de mantra in mijn hoofd: “slag voor slag Philo, geen stablefordpunten tellen en focus proberen te houden”. Zo nu en dan kijkend naar een dreigende lucht, maar het bleef droog …. Tot de afslag van Appel 1.

Een fikse hagelbui maakte de green van Appel 1 compleet wit en het werd ineens heel erg koud: koude handen tot gevolg en een gemiste Par-put op één hagelsteentje. Gelukkig duurde de bui kort en op Appel 2 was het weer voorbij en kwam er zo nu en dan zelfs een waterig zonnetje door.

Na een fijne wedstrijd controleerden we de kaarten en was ik verbaasd om te zien dat ik 36 stablefordpunten had. Ik was dan ook verrast toen Gail aankondigde dat er een winnaar was met 36 stablefordpunten en mijn naam noemde. Ik mocht de beker, felicitaties  en hele leuke prijzen in ontvangst nemen. Een extra compliment voor Mark voor het uitzoeken van een chocolade tablet met het woord ‘Topper’ erop en een mandje met verschillende kleuren paaseitjes.

Ook heel veel dank voor de wedstrijdleiding; er wordt veel werk verricht achter de schermen, wat wij als spelers niet altijd zien. En een compliment voor de greenkeepers. De fairway was gemaaid en met een beetje zon en wind ligt de baan er straks prachtig bij.

Na de felicitaties van mijn flight, andere deelnemers en natuurlijk een drankje om te proosten op mijn overwinning, ging ik als een blij (paas)ei naar huis. En zo nu en dan kijk ik naar de beker en de prijzen die staan te pronken op het dressoir.Meer nieuws­berichten

Clubladder Batouwe

De eerste ronde in de Clubladder op De Batouwe zit er op. Zie hieronder de uitslagen: De wedstrijden voor de volgende ronde (tot 28...

Lees meer