Verslag slotwedstrijd Wintercup 17-3-24

De Wintercupcompetitie is een jaarlijkse serie van 9 non-qualifying wedstrijden die gespeeld worden in de periode van november tot en met maart. Op zondag 17 maart 2024 werd de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Net als vorig jaar kon ook worden deelgenomen aan een 9-holes-Wintercupwedstrijd.

Wat anders was dan voorgaande jaren? Dat er van de 9 geplande wedstrijden, als gevolg van de natte weersomstandigheden, slechts 4 wedstrijden konden worden gespeeld . De laatste wedstrijd, op zondag 17 maart, vond overigens plaats onder volledig droge weersomstandigheden. En dat is de laatste maanden wel eens anders geweest. Laat het voorjaar dus maar komen!

De prijswinnaars van de 9-holeswedstrijd van zondag 17 maart zijn:

 1. Hans Matse met 20 stablefordpunten
 2. Pieter van Oort met 19 stablefordpunten
 3. Aart van Voorthuizen met 18 stablefordpunten

Neary Peren 7: Diederik Houtman

De prijswinnaars van de 18-holeswedstrijd van 17 maart zijn geworden:

 1. Cas van der Eem met 37 stablefordpunten
 2. Philomena Wijburg met 35 stablefordpunten
 3. Erik van Vliet met 34 stablefordpunten

Neary Appel 8: Sjaak Coppens

Eindklassementen

Deelnemers die de afgelopen maanden 3 keer aan een wedstrijd van de Wintercup hebben deelgenomen, komen in aanmerking voor een resultaat in het eindklassement. Van de vier gespeelde wintercupwedstrijden telden de drie beste resultaten per deelnemer mee voor dit klassement (op de website onder het kopje ‘Competitie’ staat de volledige einduitslag van de twee competities).

Het eindklassement van de 9-holeswedstrijden is als volgt:

 1. Marjolein Sprangers met 53 stablefordpunten
 2. Emma Matse, Pieter van Oort en Hans Matse, allen met 52 stablefordpunten

Emma Matse, Pieter van Oort en Hans Matse zijn dus op een gedeelde tweede plaats geëindigd in het overall eindklassement van de 9-holes-Wintercupcompetitie.

Het eindklassement van de 18-holeswedstrijden is als volgt:

 1. Cas van der Eem met 105 stablefordpunten
 2. Erik van Vliet 104 met stablefordpunten
 3. Robbert Pennock met 100 stablefordpunten

Op de foto staan de prijswinnaars van de Wintercup van 17 maart en de winnaars van beide eindklassementen. Iedereen van harte gefeliciteerd!

Battle of the Sexes

Op zaterdag 3 april staat de Battle of the Sexes op de wedstrijdkalender. Dit is een funwedstrijd waaraan je samen met een vriend of vriendin kunt deelnemen. De spelvorm is greensome stableford. Voor nadere informatie over deze wedstrijd of andere wedstrijden die de wedstrijdcommissie organiseert, verwijzen we graag naar de activiteitenkalender op de website.

Namens de Wedstrijdcommissie,

Gail Groen en Cas van der Eem

Meer nieuws­berichten

Clubladder Batouwe

De eerste ronde in de Clubladder op De Batouwe zit er op. Zie hieronder de uitslagen: De wedstrijden voor de volgende ronde (tot 28...

Lees meer