Vriendendag Heeren, 21 augustus 2023

Het is een jaarlijks terugkerend evenement: de Vriendendag van de Heeren. Deze editie werd gehouden op maandag 21 augustus 2023. Met een geweldig deelnemersveld van maar liefst 109 enthousiaste golfers lag er een mooie dag in het verschiet. De wedstrijdcommissie, bestaande uit Henk Bijl en Albert Hol (die de door ziekte afwezige voorzitter Jan Willem Doove verving), had het maar wat druk aan de wedstrijdtafel. Iedereen meldde zich keurig op tijd en werd gelijk getrakteerd op een mooie HEERENblauwe handdoek en een aantal consumptiebonnen. De sfeer zat er al lekker in op het goed gevulde terras. Stipt om 12 uur werd de hoorn geblazen en werd er naar eer en geweten gestreden. Tactisch spelen was belangrijk. Als de bal al goed lag, kon de volgende speler meer risico nemen. Bij de flight van Jan van de Geer wist een speler een dermate harde bal te slaan dat hij een plank kapotsloeg van het schuilhutje op K7.

Halverwege de wedstrijd werden alle deelnemers getrakteerd op een verse nieuwe haring. Om de mond weer vetvrij te maken, werd door Maaike een glaasje heerlijke korenwijn geserveerd. Ik heb enkelen kunnen betrappen op het nemen van zelfs een tweede glaasje. De mening was dat dit de soepelheid van de swing zeker ten goede zou komen!

Uitslag

Na precies vijf uur later de Texas Scramble-wedstrijd te hebben afgesloten, was het wachten op de prijsuitreiking. Henk Bijl maakte de prijswinnaars bekend en reikte de prijzen uit die door JUMBO GOLF gesponsord waren.

1e plaats: Team 1, Phcp 19, met 59 punten (JUMBO giftcard 35,- en doos ballen)

Albert Hol, Floris van Dijk, Joep Hol, Harold van Dijk

2e plaats: Team 10, Phcp 15, met 56 punten (JUMBO giftcard 25,- en doos ballen)

Jan Sonneveld, Maarten Verstralen, Hans Vosselaar, Cees van Haaren

3e plaats: Team 11, Phcp 12, met 55 punten (JUMBO giftcard 15,- en doos ballen)

Wim Langgras, Andre Robberegt, Cor Elverding, Ton Norberhuis.

Longest   K1    Bob Lautenslager

Neary      A8    Jos Hobbelen

De prijs voor de Hole in One (een trolley met tas door JUMBO GOLF ter beschikking gesteld) werd helaas niet uitgereikt.

In de winnaarsspeech bood Albert Hol zijn excuses aan. Zijn team bestond namelijk niet uit vrienden, maar uit zijn familie: zijn schoonzoon en twee kleinkinderen. Hij vond dat dit toch ook zijn vrienden waren. Het volle terras had hier gelukkig geen problemen mee.

De mooie dag werd afgesloten met een perfecte barbecue, verzorgd door onze horeca. Er was ruim voldoende en iedereen heeft hier zichtbaar van genoten. Tot laat in de avond werd er nog gezellig nagetafeld. Al met al een prachtevenement dat volgend jaar zeker herhaald gaat worden.

Kees van de Leemkolk

Meer nieuws­berichten

Maandbeker Pruimengaard

De Maandbeker Pruimengaard is toegankelijk voor alle leden, dus óók voor de 9-holesleden. Het is een wedstrijd over 9 holes waarin vooral...

Lees meer