Vriendinnendag 22 augustus 2023

Wat een overweldigend aantal inschrijvingen voor deze Vriendinnendag! Nog nooit hebben zoveel speelsters zich ingeschreven: 88, waarvan 28 vriendinnen van andere clubs. Het weer werkte mee en dat was een toffe meevaller.

Lees onder de groepsfoto het verslag van het winnende team.

De deelneemsters van de jaarlijkse Vriendinnendag werden allen hartelijk ontvangen door de wedstrijdleiding van de Damescommissie. Kaart ophalen, uitleg spelvorm (Chapman foursome), flesje water, kopje koffie of thee met een appelflap, even bijpraten met de eigen flight en ook een aantal ‘oude’ Batouweleden gespot, die het dan toch weer een feestje vinden om uitgenodigd te worden om aan deze wedstrijd mee te doen.

We startten met een shotgun, voor de één iets verder lopen naar de starthole dan voor de ander, maar dat mocht de pret niet drukken. Kersen 7 was de ‘split the fairway’-hole. Probeer je bal maar eens zo dicht mogelijk bij dat lijntje te krijgen! Die prijs was voor Sylvia Bitter en vriendin Philomena Wijburg. De neary op Appel 8 is en blijft altijd een uitdaging. Deze kwam op naam van Elly de Regt, die als vriendin van Simone Hamerling meespeelde. Voor beiden natuurlijk een prijs.

De teams op de tweede en derde plaats hadden een score van 40 punten. De eerste prijs was voor ondergetekenden (een gelegenheidsduo), die nog nooit samen hadden gespeeld! En dan als eerste eindigen!

De prijzen waren gesponsord door JUMBO GOLF uit Bunnik. Verder had de Batouweshop een viertal greenfees beschikbaar gesteld die door loting werden uitgegeven aan de vriendinnen, zodat er nog een keer gespeeld kan worden op De Batouwe.

De dames kregen in de baan en ook na afloop van de wedstrijd enkele lekkere gerechtjes aangeboden. Compliment voor de keuken en ook zeker voor de bediening niet te vergeten.
En dan is het toch tijd om afscheid te nemen, maar niet voordat eerst nog een foto van alle prijswinnaars is gemaakt. Dan wens je elkaar een goede thuisreis en zeg je “tot volgend jaar” en kijken we terug op een gezellige en voor ons zeker een geslaagde dag.

Coby van Leeuwen en Marja Boorsma

Uitslag

Buiten de neary en ‘split de fairway’ waren er mooie scores:

1e prijs:                    team Coby van Leeuwen en Marja Boorsma
2e prijs:                    team Yvonne Elverding en mw. Koot
3e prijs:                    team Liesbeth van de Leemkolk en Corrie Hissink
4e prijs:                    team Annemie Schroen en Lida Wensel
5e prijs:                    team Marleen Doove en Frederike ten Cate
6e prijs:                    team Sophie Hakvoort en Helma Zijlstra

JUMBO GOLF Bunnik had mooie prijzen beschikbaar gesteld. En zowel de vereniging als De Batouwe BV hadden een duit in het zakje gedaan om deze dag te laten slagen.
Namens alle dames: DANK SPONSOREN!

Meer nieuws­berichten

Clubladder Batouwe

De eerste ronde in de Clubladder op De Batouwe zit er op. Zie hieronder de uitslagen: De wedstrijden voor de volgende ronde (tot 28...

Lees meer